pühapäev, 15. märts 2015

Šokolaadikook

Põhi: 
6 muna
180 g suhkrut
130 g jahu
50 g kakaod

Vahele:
400 ml vahukoort
40 g suhkrut 
300 g kompottkirsse

Põhja immutamiseks kompoti vedelikku

Šokolaadikreem:
200 g 70% šokolaadi
200 ml vahukoort
30 g võid


Vahusta munad suhkruga, sõelu sisse jahu ja kakao ning sega ühtlaseks. Küpseta 27x17 vormis 170 kraadi juures 30 minutit. Lase jahtuda, lõika kolmeks kihiks.
Šokolaadikreemiks kuumuta koor, tükelda sinna sisse šokolaad ja lase sulada. Sega ühtlaseks ja lisa või. Sega läikivaks massiks. Jäta toatemperatuurile tahenema umbes 6 tunniks. Seejärel vahusta täisvõimsusel lühikest aega (20-25 sek). 
Vahusta koor ja suhkur.
Lao kihiti immutatud põhi, vahukoor ja tükeldatud kirsid. Viimasele kihile pritsi šokolaadikreem. Kaunista.







Kreemi ja kirsside ülejääkidest ning mõnest mandlist said kommid:



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar