neljapäev, 5. märts 2015

Banaani ja keedukreemi kook

22 cm ümmargune vorm

Liivatainas: (retsept raamatust "Maailma parimad koogid" R. Pizey)

115 g võid
40 g suhkrut
1 munakollane
10 ml vett
150 g jahu

Vahusta või suhkruga, lisa muna ja pool veest. Sega. Sõelu sisse jahu ja ülejäänud vesi, sega kokku. Pane külmkappi tahenema vähemalt 2 tunniks.


Keedukreem:

5 dl piima
1 dl suhkrut
1 tl vanilje
4 munakollast
0,5 dl tärklist
25 g võid

Kuumuta 4 dl piima suhkruga, lisa tärklise ja 1 dl piimaga segatud munakollased. Kuumuta paksenemiseni. Lisa või ja vanilje.


Suru tainas vormi põhja ja äärtele, küpseta 20 min 175 kraadi juures. Viiluta kaks banaani. Lao banaaniviilud küpsetatud põhjale, vala peale keedukreem ja küpseta ahjus veel 15 minutit.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar