neljapäev, 4. veebruar 2016

Linnupiimakook LCHF moodi

Põhi:
1 munakollane
20 g sulatatud võid
70 g pähklijahu (1 pakk)

Sega ained kokku ja vajuta 20cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Küpseta 175 kraadi juures 10 minutit. Põhi tuleb väga õhuke. Vabalt võiks olla topeltports. Jahuta põhi. Kõige parem on panna sisu tegemise ajaks külmkappi.

Sisu:
3 munavalget
60 g pehmet võid
50 g vahukoort
1 sidruni mahl; sidruni suurus sõltub maitsemeelest, mina panen hästi suure või kaks väikest :)
5 g želatiini
0,75-1 dl sötini tuhksuhkruasendajat

Pressi sidrunist mahl välja ja pane želatiin sinna paisuma. Sulata. Vahusta munad 1/3 sötiniga. Vahusta või 1/3 sötiniga ja vahukoor 1/3 sötiniga. Lisa želatiin munavalgevahule kiirelt vahustades. Sega ettevaatlikult kokku munavalgevaht, vahukoor ja või.
Vala segu põhjale ja pane külmkappi tarduma.

Glasuur:
50 ml vett
60 ml vahukoort
10 g kakaod
0,25 dl sötinit
1,5 tl želatiini

Pane potti vesi, vahukoor, kakao ja sötin ning lase keema tõusta. Sega pidevalt. Jahuta u 5 minutit ja lisa želatiin. Sega hoolikalt. Lase jahtuda u 40 kraadini ja vala koogile. Pane külma tahenema.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar