kolmapäev, 20. mai 2015

Õuna-pirni-jogurtikook kaneeli karamelliga

22 cm vorm

Põhi:
2 muna
50 g suhkrut
50 ml jahu
50 ml tärklist
0,5 tl kaneeli

Vahusta muna suhkruga, sega juurde jahu, tärklis, kaneel. Küpseta 180 kraadi juures 5 minutit.

Täidis:
380 g maitsestamata jogurt
200 ml vahukoor
130 g õunapüree
1 pirn
18 g (umbes 2 spl) želatiin + 50 vesi/mahl
25 g suhkur

Sulata želatiin vees/mahlas. Vahusta koor suhkruga, sega ettevaatlikult juurde jogurt ja õunapüree. Valmis segule lisa želatiin. Viiluta pirn ja lao koogipõhjale. Mina lõikasin koogipõhjal servad natuke ära (umbes pool cm), et lõpptulemusena jääks põhi täidise alla peitu. Vala peale täidis. Pane külmkappi tahenema paariks tunniks. Selle ajaga valmista karamell.

Karamell:
100 g suhkrut
2 spl vett
50 g võid
100 g vahukoort
1 tl kaneeli

Sulata suhkur, lisa vesi ja sega korralikult. Lisa või ja sega ühtlaseks. Lisa koor ja kuumuta veidi (paar minutit). Lõpuks lisa kaneel ja lase toatemperatuurile jahtuda.

Eemalda kook vormist ja vala peale karamell. Kaunista kui soovid. Mina voolisin martsipanist pardikesed ja pesa tegin õunakoorest.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar