teisipäev, 26. november 2013

Kookose-mandli pallid šokolaadis

Tahtsin taaskord teha kookostrühvleid, aga kuna avastasin, et kookoshelbed on eelmiste kordadega peaaegu otsa saanud, pidin retsepti pisut muutma ja välja tulid

 kookose-mandli pallid šokolaadis

200 g kondenspiima
100 g võid
50 g kookoshelbeid
50 g jahvatatud mandleid/pähkleid
100 g toorjuustu
2 tl mett
peotäis pähkleid ja mandleid
15 g valget šokolaadi
15 g tumedat šokolaadi

Kondenspiima ja või panin potti ja kuumutasin, kuni või ära sulas. Lisasin juurde mee, kookoshelbed ja jahvatatud mandlid/pähklid, panin veel korraks pliidile ja siis jätsin jahtuma 15 minutiks. Lisasin toorjuustu ning panin segu ööseks külmkappi tahenema. Šokolaadid panin ka külmkappi, siis on neid lihtsam riivida.
Järgmisel päeval riivisin šokolaadid ja panin taas külma oma järjekorda ootama.
Valmis segust võtsin poole teelusika suurused tükikesed, mille mässisin ümber mandli või pähkli ja veeretasin käte vahel ümaraks. Esimesi oli lihtne vormida, hiljem segu pehmenes ja jäi käte külge kinni. Oleks pidanud korraga umbes pool segust välja võtma, teise poole jahedasse jätma. Järgmisel korral olen targem.
Kui pallikesed valmis said, panin need veel korraks jahedasse, et need nii kõvasti näpu külge ei kleebiks.
Võtsin kapist nii pallid kui šokolaadipuru ja veeretasin pallikesi seal sees. Õigemini panin 3-5 palli šokolaadi sisse ja liigutasin kaussi. Pallid käisid šokolaadis ringi ja said ilusti igalt poolt kaetud. Nii oli palju mugavam, kui igat pallikest eraldi šokolaadipurus veeretada.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar