Biskviitpõhi:
5 muna
125 g suhkrut
1,25 dl jahu
1,25 dl tärklist
1,5 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
Kohupiimakreem:
4 dl vahukoort
1 pk vanilje kohupiima
1 pk maitsestamata kohupiima (toru)
50 ml vahtrasiirupit
Astelpaju katted:
300 g astelpaju marju
100 g suhkrut
1 spl tärklist
5 g puruželatiini
50 ml vett
Immutamiseks mahla, teed vm.
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Kalla taigen 34x34cm ahjuplaadile ja küpseta 7-8 minutit 225 kraadi juures. Tõsta jahtuma kahe küpsetuspaberi vahele.
Kreemiks vahusta kõik kokku.
Astelpaju marjad tee püreeks ja kurna läbi sõela. Lisa suhkur ja sega korralikult läbi. Jaga segu kahte ossa: 1/3 tarretiseks ja 2/3 katteks.
Tarrerise tegemiseks pane želatiin vette paisuma, sulata. Lisa astelpaju püree. Vala 30x16cm alusele ja pane külma tahenema.
Katte tegemiseks lisa teisele püreele tärklis ja kuumuta kuni segu on paks. Jahuta.
Lõika biskviidist 3 ketast, mis on parajad 17cm läbimõõduga vormi. Mina lõikasin kaks tervet ja kaks poolikut tükki.
Aseta 1 põhi 17cm lahtikäivasse vormi, immuta. Pane peale kohupiimakreemi, seejärel teine põhi. Keskmiseks kihiks panin kaks poolikut põhja. Immuta ja kata kohupiimaga, samuti viimane kiht. Kõige peale kalla astelpaju kate ja pane mõneks tunniks külma.
Lõika tarretisest kaks juppi, nii et kogu pikkus oleks sama, mis koogi ümbermõõt. Minul 52cm:2=26cm. Kõrguseks koogi kõrgus, umbes 8 cm. Pane tarretise jupid võruna koogi külgedele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar